Veranda en overkapping

Terrasoverkapping door Serre Bouw Brabant

Wat is een veranda?

Aan vrijwel iedere woning kan een veranda of overkapping geplaatst worden. Zo’n terrasoverkapping zorgt ervoor dat u lekker in uw tuin kunt zitten zonder last te hebben van wind, regen of andere weersinvloeden. Bovendien staan uw tuinmeubels onder een overkapping droog opgesteld. Dit zorgt ervoor dat een veranda de ideale manier is om langer van uw tuin te genieten.

Een veranda is een overkapping die over uw terras wordt geplaatst. Meestal bestaat een veranda uit een afdak en steunende palen, maar de constructies en uitwerkingen kunnen veel van elkaar verschillen.

Een veranda wordt ook wel een overkapping, terrasoverkapping, overdekt terras of afdak genoemd. Bij Serre Bouw Brabant maakt het ons niet uit: wij kunnen u altijd helpen bij de realisatie van uw overkapping of veranda!

Overkappingen van Serre Bouw Brabant

Bij Serre Bouw Brabant leveren we veranda’s en overkappingen van aluminium. Dit materiaal is zeer onderhoudsarm, waardoor u geen omkijken heeft naar uw veranda. Bovendien is aluminium zeer geschikt voor het verwerken van lichtstraten. Bij een platte veranda wordt vaak gekozen voor een grote lichtstraat voor extra lichtinval.

Het verschil tussen een serre en een veranda

Serre, aanbouw, uitbouw, veranda, terrasoverkapping, afdak, overdekt terras…al deze woorden worden nogal eens door elkaar gebruikt. Het verschil tussen een serre en een veranda bestaat echter wel degelijk. Een serre is een aanvulling op uw huis, terwijl een veranda of overkapping een verlengstuk van uw tuin is.

Op een zonnige winterdag of regenachtige zomerdag toch lekker buiten zitten? Dat kan met een terrasoverkapping. Omdat de warmte van de dag onder het dak blijft hangen kunt u ’s avonds vaak nog comfortabel buiten zitten.

De perfecte veranda

Ligt uw terras op een plek waar de wind vaak flink waait? Dat kunnen wij uw veranda of overkapping voorzien van een glazen vouwwand of schuifwand. Zit u graag op een koele plek in de zomer? Dan zorgen we ervoor dat uw veranda wordt voorzien van een zonwering op of onder het dak van uw overkapping.

Meer informatie

Meer weten over het plaatsen van een veranda of overkapping? Lees dan hier verder.

Showroom


Informatie aanvragen